KÉPTÁR

Herman Ottó Múzeum, Miskolc

Sajtóanyagok

Miskolc kulturális életének új ékessége: a Herman Ottó Múzeum új Képtára
Az évszázadokon átívelő kulturális örökséget ünnepeljük Miskolc szívében, ahol a Herman Ottó Múzeum újonnan épülő Képtára hamarosan megnyitja kapuit a látogatók előtt.
Tovább >>

Színesedik Miskolc kulturális élete: új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum
A Pannon-tenger Múzeum
2013-as átadását követően egy új Képtárral bővül a Herman Ottó Múzeum. A múzeum bővítése az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.
Tovább >>

A vidék legnagyobb képzőművészeti gyűjteménye: új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum
A Herman Ottó Múzeum
számos dologgal büszkélkedhet, köztük azzal is, hogy két új épületrésszel is bővítették szűk egy évtizeden belül, amit nem sok múzeum mondhat el magáról.
Tovább >>

Két állandó kiállítással nyitja meg kapuit a miskolci Herman Ottó Múzeum új Képtára
A miskolci közönség
büszkén üdvözli a Herman Ottó Múzeum lenyűgöző Képtárát, melynek megnyitása új és izgalmas élményeket kínál azok számára, akik érdeklődnek a művészet és a város gazdag történelme iránt.
Tovább >>

Új Képtárral bővül a miskolci Herman Ottó Múzeum A miskolci Herman Ottó Múzeum tovább fokozza az általa kínált kiállítások vonzerejét és kulturális élményeit a vadonatúj és lenyűgöző Képtárával. Tovább >>
Hamarosan átadják a miskolci Herman Ottó Múzeum új Képtárát A miskolci Herman Ottó Múzeum új Képtára hamarosan megnyitja kapuit a művészet és kultúra iránt érdeklődők számára, és várja azokat, akik szeretnék felfedezni a képzőművészet szépségeit és sokszínűségét. Tovább >>

A titkos és publikus
A kiállítás
a két műgyűjtő (Kövesi István és dr. Petró Sándor) – egymással több szempontból is párhuzamba állítható –  képzőművészeti gyűjteményeit mutatja be.
Tovább >>

Miskolc anno
A tárlat
célja, hogy a látogató időutazónak érezhesse magát a két világháború közötti, békebeli Miskolcon.
Tovább >>

A titkos és a publikus – Vadonatúj állandó kiállítással debütál a díjnyertes Herman Ottó Múzeum Képtára
Az Év Múzeuma 2024 címet
elnyert miskolci Herman Ottó Múzeum Képtárának új állandó kiállítása két egykori magángyűjtemény műveiből született meg. Kövesi István és dr. Petró Sándor élete eltérő sorsokat jelent, kollekcióik múzeumba kerülésének története is különböző, de épp emiatt különösen érdekes és tanulságos egy kiállításon látni a két anyagot.
Tovább >>

Miskolc Anno – Várostörténeti kiállítás a díjnyertes Herman Ottó Múzeum Képtárában
A „Miskolc anno” című kiállítás anyaga
nagyon tudatos múltmegőrzés révén került a múzeumi gyűjteménybe. Az 1899-ben alapított múzeum kezdettől fogva feladatának tekintette a városra vonatkozó dokumentumok, ábrázolások és tárgyak gyűjtését, de egyfajta megrendelőként fellépve a város régi, még érintetlenül álló részeiről művészeti alkotások készítését szorgalmazta.
Tovább >>

Két új állandó kiállítás nyílt a Herman Ottó Múzeumban
A titkos és a publikus, valamint a Miskolc anno
című tárlatokkal bővült az idén 125 éves, Az Év Múzeuma díjra is jelölt Herman Ottó Múzeum.
A titkos és a publikus Kövesi István és dr. Petró Sándor műgyűjtők egymással több szempontból is párhuzamba állítható képzőművészeti gyűjteményeit mutatja be.
Tovább >>

“A titkos és a publikus” valamint a “Miskolc anno” c. állandó kiállítás avatója a miskolci Herman Ottó Múzeumban
A megnyitón Szolyák Péter, a múzeum igazgatója
ismertette a megvalósítás fontos állomásait. Köszöntötte az egybegyűlteket Veres Pál Miskolc polgármestere , Vince Máté közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, és Petrány Zsolt, a Szépművészeti Múzeum tudományos igazgató helyettese.
Tovább >>

A hentes és a doktor gyűjteménye – megnyílt a Herman Ottó Múzeum új képtára (fotók, videó)
Kiemelkedő színfolt Miskolc kulturális életében
a Herman Ottó Múzeum új képtára. Nem csupán egy épület, hanem időutazás és a múlt megörökítése, amelyet két állandó kiállítás, „A titkos és a publikus” és a „Miskolc anno” segít életre kelteni április 30-tól.
Tovább >>

Állandó kiállítások